Yerli ve Yabancı Kahve Çeşitleri ve Özellikleri
Etiyopya’nın dağlarında yabani olarak yetişen kahve, Kaldi efsanesine göre bir çoban tarafından keşfedilmiştir. Efsaneye göre Kaldi, keçilerinin bir ağacın meyvesini yedikten sonra çok neşeli ve uyumak bilmeyen bir hale büründüklerini görmüştür. Yabani olarak 585 yıllarında tüketilmeye başlayan kahve, Araplar tarafından bilinçli olarak yetiştirilmiş ve ticareti yapılmaya başlanmıştır.
16. yüzyıla gelindiğinde Orta Doğu ve Türkiye’de yayılmaya başlayan kahve oldukça yüksek fiyatlara rağmen alıcı bulmuştur. Günümüzde adım başı rastladığımız modern kahve dükkanlarının temeli olan kahvehaneler ise 16. yüzyılda kahvenin yayılmasıyla ortaya çıkmıştır. Kahvenin Avrupa serüveni ise dönemin gezginleri sayesinde olmuştur. Herkesin damak zevkine hitap eden bir kahve mutlaka vardır. Kahve çeşitleri ve özellikleri tatlarda belirleyici rol oynar. Kahve çekirdeği çeşitleri de farklı öğütme işlemlerinden geçirilerek lezzetli kafein bombalarını yaratır.
Özel kahve çeşitleri ve bitkisel kahve çeşitleri birçok işlem görerek yepyeni bir lezzet sunar. Bu lezzetleri öğrenmeye ne dersiniz?

Yorumlar
Yorum Gönder